All-vädersdäck kan användas både under sommaren och vintern

vinterdäck

En utmaning när vintern närmar sig är att montera vinterdäcken i tid. Sommardäck är inte tillverkade för vinterförhållanden, så du kan inte förvänta dig att de ska prestera under dessa förhållanden och lita på att de inte kommer att göra det. Sommardäck blir hårda när temperaturen sjunker under noll och har inget slitbanemönster för att motverka effekten av snö och is. Det är det som gör dem till ett mycket dåligt val för vintern.

Om du känner att vintrarna inte är så dåliga att du kan klara dig utan vinterdäck och vinterdäck inte är obligatoriska i det land där du bor, kan all-vädersdäck vara däck för dig. Eftersom all-vädersdäck kan användas året runt behöver du inte oroa dig för väderprognosen. Du kan köra lika säkert på sommaren som vintern. Detta gör dessa däck perfekta för de förhållanden som kanske inte alltid motiverar byte till vinterdäck, men ändå vill ha vintergodkända däck när du har vinterförhållanden.

Det är vid dessa tillfällen att all-vädersdäck är perfekta. De fungerar som sommardäck under sommaren och som vinterdäck på vintern. Förblir mjuka under hela temperaturområdet och kan ge grepp och grepp när som helst under året, eftersom slitbanan är designad för att hantera både somrar och vintrar.

Detta är definitivt ett bekvämt alternativ för områden med snabbt föränderliga väderförhållanden eftersom du eliminerar behovet av att byta däck för rätt säsong. Du kommer därför aldrig bli överraskad av några väderförhållanden. Du måste dock rotera däcken för att jämna ut slitaget eftersom du inte byter däck.

För mer information om all-vädersdäck som är godkända för vinterkörning, besök: https://www.nokiantyres.se/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.